Opbergen - Valhal Groningen Aan tafel - Valhal Groningen Ga zitten - Valhal Groningen Ga liggen - Valhal Groningen Ontdek Variér - Valhal Groningen Keukens - Valhal Groningen

Welke kleur vloer past bij grijze meubelen? 

De kleur van de vloer kan zorgen voor een gevoel van meer ruimte in de kamer, daarnaast maken kleuren de sfeer in de kamer. De juiste combinatie van kleuren, licht en ruimte maken de sfeer in de kamer levendig. Ruimtes ervaart men groter wanneer de vloer, plafond en muur op elkaar zijn afgestemd.  

Voordat je een vloer kiest is het handig om rekening te houden met meerdere aspecten. Het gaat er niet alleen om wat jij wil maar om wat er bij jouw inrichting qua meubelen en kleuren past. Als je de hele inrichting gaat veranderen, heb je meer keuze uit kleuren voor de vloer. Door de bestaande kleuren te combineren met de juiste nieuwe kleuren creëer je in je huis een compleet andere ruimte dan voorheen.  

Het ruimtelijk effect 

Vloeren met v-groeven doen lijken alsof er echt houten planken te zien zijn. Door dat type vloer te gebruiken lijkt het alsof er een nieuwe dimensie ontstaat. De v-groef vloeren hebben die naam omdat de kuil tussen de planken de vorm van een v heeft. In de v-groef vloeren zijn nog veel meer keuzes die zorgen voor een ruimtelijk effect.  

De kleurcombinatie met de meubelen 

Wanneer je de vloerkleur twee tinten lichter of donkerder dan de kleur van de meubelen maakt, creëer je het beste contrast. Dezelfde kleur vloer als meubelen kan, maar daar hoort dan wel een tapijt bij van een contrasterende kleur.  

Bij een neutrale kleur van een vloer zoals eiken, kan er weinig misgaan wat betreft meubilair. Zelfs grijze of witte meubelen passen daarbij. Heb je veel lichte kleuren in je huis? Dan kan de vloer veel bepalend zijn. Bij grijze kleuren van de muur, plafond en meubilair kan je beter kiezen voor een vloer die een paar tinten donkerder is. Je komt dan vaak uit op eikenhout, of zelfs nog iets donkerder.  

De sfeer in huis 

Wil je graag een levendige sfeer in huis? Tropische houtsoorten zijn erg warm en daarom een goede uitkomst. Het is daarbij wel lastig om combineren met de juiste kleuren van meubilair. De tip is om je muren neutraal te houden, grijs meubilair kan je daar perfect mee combineren. Houdt daarbij rekening met de lichtbronnen in huis. Bij veel lichte kleuren is er niet veel licht nodig om het levendig te houden. 

Kortom, grijs meubilair past bij vrij veel kleuren. Zorg er wel voor dat er een contrast zit tussen muren, vloer en meubilair. Kijk daarnaast goed naar hoe het licht werkt op de kleuren.  

 

ADRES

Peizerweg 76A
(Woonforum bij Vesta)
9727 AK Groningen

E-MAIL

TELEFOON

OPENINGSTIJDEN

LET OP
Gewijzigde openingstijden
Zie rubriek "ACTUEEL"

Openingstijden:
ma13.00 - 17.30
di t/m vr10.00 - 17.30
do10.00 - 17.30
op afspraak op 
koopavond open
za10.00 - 17.00
zo13.00 - 17.00


 

SITEMAP

Home
Over Valhal
Merken
Assortiment
Creeër uw eigen bank
Onderhoud
Actueel
Contact
Links
De natuurlijkste zaak van de wereld. Ervaar de meubels van Valhal.

De woontrends van 2022

     SERVICE

logistics delivery truck movement 

Gratis Bezorging

price

Prijsgarantie

technics 

Gratis Montage*

exchange arrows

Haalservice

Valhal
eetkamer tafel team 7yps tafel team 7Valhal Groningen
Klik en plan uw routeKlik en plan uw route