Welke kleur vloer past bij grijze meubelen? 

De kleur van de vloer kan zorgen voor een gevoel van meer ruimte in de kamer, daarnaast maken kleuren de sfeer in de kamer. De juiste combinatie van kleuren, licht en ruimte maken de sfeer in de kamer levendig. Ruimtes ervaart men groter wanneer de vloer, plafond en muur op elkaar zijn afgestemd.  

Voordat je een vloer kiest is het handig om rekening te houden met meerdere aspecten. Het gaat er niet alleen om wat jij wil maar om wat er bij jouw inrichting qua meubelen en kleuren past. Als je de hele inrichting gaat veranderen, heb je meer keuze uit kleuren voor de vloer. Door de bestaande kleuren te combineren met de juiste nieuwe kleuren creëer je in je huis een compleet andere ruimte dan voorheen.  

Het ruimtelijk effect 

Vloeren met v-groeven doen lijken alsof er echt houten planken te zien zijn. Door dat type vloer te gebruiken lijkt het alsof er een nieuwe dimensie ontstaat. De v-groef vloeren hebben die naam omdat de kuil tussen de planken de vorm van een v heeft. In de v-groef vloeren zijn nog veel meer keuzes die zorgen voor een ruimtelijk effect.  

De kleur combinatie met de meubelen 

Wanneer je de vloerkleur twee tinten lichter of donkerder dan de kleur van de meubelen maakt, creëer je het beste contrast. Dezelfde kleur vloer als meubelen kan, maar daar hoort dan wel een tapijt bij van een contrasterende kleur.  

Bij een neutrale kleur van een vloer zoals eiken, kan er weinig misgaan wat betreft meubilair. Zelfs grijze of witte meubelen passen daarbij. Heb je veel lichte kleuren in je huis? Dan kan de vloer veel bepalend zijn. Bij grijze kleuren van de muur, plafond en meubilair kan je beter kiezen voor een vloer die een paar tinten donkerder is. Je komt dan vaak uit op eikenhout, of zelfs nog iets donkerder.  

De sfeer in huis 

Wil je graag een levendige sfeer in huis? Tropische houtsoorten zijn erg warm en daarom een goede uitkomst. Het is daarbij wel lastig om combineren met de juiste kleuren van meubilair. De tip is om je muren neutraal te houden, grijs meubilair kan je daar perfect mee combineren. Houdt daarbij rekening met de lichtbronnen in huis. Bij veel lichte kleuren is er niet veel licht nodig om het levendig te houden. 

Kortom, grijs meubilair past bij vrij veel kleuren. Zorg er wel voor dat er een contrast zit tussen muren, vloer en meubilair. Kijk daarnaast goed naar hoe het licht werkt op de kleuren.  

  • 5 / 5
    Een superieure en zeer unieke mooie stijl van meubels, voor iedereen een aanrader.
  • 5 / 5
    Zeer tevreden over de goede service: 2 jaar na aankoop van een loodzwaar bankje, verhuizen ze deze kosteloos. Met twee man sterk komen ze langs en brengen het naar een ander adres. Wat een service!!
  • 5 / 5
    Leuke winkel, behulpzaam en bekwaam personeel, prachtige spullen! Leveren tevens goede service.

Ervaar zelf de meubels van woonwinkel Valhal Groningen

Bij Valhal kiest u voor meubels die zorgen voor een prettige ervaring. Onze meubels zijn behalve duurzaam en functioneel, tevens een genot om naar te kijken. Bekijk de pagina actueel om op de hoogte te blijven op de natuurlijke woonideeën van Valhal. Ook zijn er meubelstukken in de opruiming omdat het assortiment regelmatig wordt vernieuwd.

Wilt u zelf eens onze meubels ervaren? Wij nodigen u graag uit om onze leefwereld te betreden en een rondreis te maken langs vijf continenten vol woonideeën. Valhal, een natuurlijke meubelzaak waar u blij van wordt!

Voor vragen kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.

Meubelen in Groningen | Valhal dé woonwinkel van Groningen

Op zoek naar meubelen in Groningen? Valhal is al sinds jaar en dag dé specialist in meubelen. Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij een breed assortiment, waarin voor ieder wat wils is te vinden. Bent u op zoek naar opbergruimtes, tafels, stoelen, bedden of andere meubelen in Groningen? Kom dan gerust langs bij onze meubelwinkel in Groningen. Naast het kopen van meubelen, kunt u uw meubelen ook laten onderhouden door één van onze specialisten. Neem dus gauw een kijkje bij dé woonwinkel van Groningen.