side table design cylinders team

EIGEN BANK SAMENSTELLEN

BANK ZELF SAMENSTELLEN - CREËER UW IDEALE BANK

Zelf uw bank ontwerpen

Heeft u specifieke eisen aan een bank of vindt u het gewoon leuk om uw eigen unieke bank te hebben? Uw ideale bank ontwerpt en stelt u samen bij Valhal Groningen.

Samen met onze adviseurs creëert u de bank waar u altijd al van gedroomd heeft!

Een bank voor de toekomst, een bank waar u zich thuis door voelt. 

Het Creativo Systeem - Ontwerp uw eigen bankstel!

Bij Valhal creëert u zelf uw bank, dankzij het unieke Creativo systeem van Skalma.  Het Creativo concept is een veelzijdig concept uit Denemarken en biedt de mogelijkheid om uw bankstel een persoonlijk tintje te geven. 

Functionaliteit, duurzaamheid en schoonheid. Dat is waar de zitmeubelen van Skalma sinds 1954 om bekend staan. De meubels van Skalma zijn ontworpen volgens een jarenlange Scandinavische traditie. In de ontwerpen ligt de focus dan ook op strakke lijnen, slimme oplossingen en een tijdloze uitstraling. Creativo is dan ook een concept dat hier fantastisch in past.

Het unieke van het Creativo systeem is dat de zitkussens ietwat schuin aflopen. Deze schuine afloop zorgt voor een ultiem zitcomfort. 

Het Proces

In de winkel staan verschillende opstellingen zodat u met behulp van enthousiaste en vakkundige adviseurs een unieke zitgroep kan maken. Onderstaand vindt u een overzicht van de keuzes die u heeft bij het samenstellen van uw ideale bank.

1. Opstelling bepalen

2. De kussens

3. Het bepalen van de armleuningen

4. De pootjes

5. Type vulling

6. Stof/leerkeuze

7. Accessoires

  • 5 / 5
    Zeer tevreden over de goede service: 2 jaar na aankoop van een loodzwaar bankje, verhuizen ze deze kosteloos. Met twee man sterk komen ze langs en brengen het naar een ander adres. Wat een service!!
  • 5 / 5
    Leuke winkel, behulpzaam en bekwaam personeel, prachtige spullen! Leveren tevens goede service.
  • 5 / 5
    Een superieure en zeer unieke mooie stijl van meubels, voor iedereen een aanrader.

Stap 1 - De Opstelling Bepalen

Het samenstellen van uw ideale bank begint met het bepalen van de opstelling. U heeft de keuze uit een zeer divers aantal vormen en maten. Combineer de elementen die u graag wilt, en creëer uw ideale bank.

De Vormen

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een  fauteuil  van 60cm, 75cm of 90 cm breed. Maar ook voor een  2-zits, 2 1/2-zits of een 3-zits bank.

Had u een hoekbank in gedachte?  Ook kunt u kiezen voor een hoekoplossing. De hoekoplossingen zijn variërend van 45 graden hoek, een rechte hoek van 90 graden, een ronde hoek 90 van graden of een maxi ronde hoek.

Maar dat is niet alles:  Er kan ook gekozen worden voor een chaisselongue of diverse open einddelen gecombineerd met een bankdeel.

skalma creativo afmetingen

Stap 2 - De Kussens

Zoals eerder genoemd, zijn het de kussens die het Creativo concept zo uniek maken.

De zitkussens met een schuine afloop zijn normaliter losse kussens, welke onderling zijn uit te wisselen. Maar het zou natuurlijk geen unieke bank zijn, als u hier geen keuze in zou hebben.

U kunt er namelijk ook voor kiezen om de bank vast te stofferen.  Deze vaste stoffering geeft de bank een strakkere look en is dus bij uitstek geschikt voor een moderne inrichting van uw interieur.

En het mooiste is: Het geeft nog steeds het ultieme zitcomfort! 

armleuning

Stap 3 - De Armleuningen

Stap 3 is het uitzoeken van de armleuningen. Er is keuze uit 11 verschillende modellen armleuning. Van strak tot afgerond en laag gecombineerd met een kussen.

Benieuwd naar de keuze die u heeft op het gebied van armleuningen? Wij hebben voor u een overzicht gemaakt van de keuzes.

 

Uw bank, Uw keuze. U bent dus vrij om te combineren.

 

armleuningen uitkiezen

Stap 4 - De Pootjes

Bij Creativo gaat het om details. Daarom kunt u ook de pootjes zelf uitzoeken.

Er zijn 5 verschillende modellen beschikbaar:   

U bepaalt daarnaast zelf of u de pootjes van 10cm of 12cm wilt. Daarnaast zijn de brede rechthoekige pootjes verstelbaar. 

Stap 5 - Type Vulling

Nadat u de pootjes heeft bepaald is het tijd voor de kussenvulling.

De standaard vulling is een hoge kwaliteit schuimrubber. Dit type vulling voelt zacht, warm en zeer comfortabel aan.

Optineel is de Pantera vulling, welke tegen een geringe meerprijs als vulling gekozen kan worden. Pantera is een top comfortschuim, welke zeer veerkrachtig en vormvast is. Het Pantera comfortschuim onderscheidt zich door zijn duurzaamheid, kwaliteit en hoge mate van comfort.

Op zoek naar ultiem zitcomfort? Dan is Pantera de juiste vulling voor u!

Stap 6 - Stof/Leerkeuze

toledo leer

Heel betaalbaar door een keuze uit vele basisstoffen, maar ook een ruim assortiment van diverse 'de Ploeg' stoffen,
dit is een prachtige collectie wollen stoffen.

Daarnaast is het Creativo concept leverbaar in leer. Kiest u voor Toledo leer dan zijn er maar liefst 40 kleuren om uit te kiezen.

Wij vinden het belangrijk dat u de juiste keuze maakt en daarom is het altijd mogelijk om een stof- of een leerstaal even mee naar huis te nemen.

Detail: indien u kiest voor stof dan worden beide kanten van het zitkussen gestoffeerd. Dit heeft als voordeel dat de kussens wendbaar zijn.

Stap 7 - Accessoires

Wilt u nog een bijpassend voetenbankje, een hoofdsteun of een lendenkussen of decokussentje? Leuk in een contrastkleur om het geheel op te fleuren.

 

Het Eindresultaat

Het eindresultaat. Daar draait het tenslotte allemaal om!

Maak meteen een afspraak met een van onze adviseurs om uw ideale bank samen te stellen.

Bespreek het met onze adviseurs

Bezoek de winkel en ervaar onze meubels

Bij Valhal Groningen vinden wij het belangrijk dat u meubels rustig zelf kunt ervaren.

Wanneer u wilt, zo lang u wilt!

U ontvangt een kopje koffie terwijl u zich neer vlijt op een van onze banken, gerangschikt met liefde voor mensen en meubels.

Inspiratiefoto's voor uw unieke zelf samengestelde bank

Kunt u wel een beetje inspiratie gebruiken voordat u, uw bank zelf samen gaat stellen? Wij hebben voor u een selectie gemaakt van een aantal mogelijke eindresultaten. 

Laat u inspireren en stel samen met onze adviseurs uw ideale bank samen!

bank inspiratie