VARIER Stoelen en Fauteuils

Tot 2006 was Varier bekend onder de naam Stokke. Tegenwoordig is de specialist op het gebied van ergonische stoelen alleen nog bekend onder de naam Varier. De basisgedachte van Varier is het creëren van mooie en comfortabele designstoelen voor zowel thuisgebruik als voor gebruik op kantoor.

De collectie van Varier bestaat uit stoelen en fauteuils voor thuis en op het werk. De stoelen zorgen ervoor dat u, uw zithouding varieert en tijdens het zitten beweegt. Het design en de vorm van de stoelen zorgen ervoor dat de natuurlijke activiteit van het lichaam wordt gestimuleerd. Deze stimulans zorgt voor een verbeterde zuurstoftoevoer en een actieve bloedcirculatie. Dit heeft als positief effect dat uw concentratie vermogen stijgt.

Varier stoelen: De oplossing om te bewegen

Onze levensstijl zorgt voor velen van ons dat we langere tijd achter elkaar moeten zitten. We brengen ongeveer acht uur per dag zittend door. Op het werk, thuis, bij vergaderingen, en in het klaslokaal. En als we zitten, zitten we meestal stil, wat niet heel natuurlijk is voor het menselijk lichaam.

Onze lichamen zijn erop gebouwd om te bewegen. Om te buigen, balanceren, draaien, rekken en strekken. Varier maakt stoelen die beweging van uw lichaam mogelijk maakt. daardoor worden de passieve momenten van uw leven actief. Dat betekent elke dag meer tijd en aandacht voor uw rug. Dat is zitten zoals de natuur het bedoeld heeft.

Actieve zithouding met Varier

Het menselijk lichaam is een geavanceerde bewegingsmachine. Met meer dan 360 gewrichten en 640 spieren is ons menselijk lichaam erop gebouwd om te bewegen. Het bewegen staat centraal bij alle menselijke activiteiten. Juist daarom is het belangrijk hieraan te denken wanneer je zit. Een actieve zithouding heeft een positief effect op jouw dagelijks functioneren. Resultaat? je voelt je sterker en gezonder wanneer je actief zit.

Er zijn erg veel verschillende soorten Varier stoelen die voor allerlei lichamen geschikt zijn. bent u benieuwd wat voor Varier stoel bij u past? Bekijk het assortiment hier onder, of kom gerust een keer langs in de winkel. Ons gespecialiseerde personeel helpt u graag bij het kiezen van de ideale Varier stoel.

Alle modellen van balansstoel, eetkamerstoel of relaxfauteuil zijn leverbaar in diverse stoffen, zoals Re-Wool en Hallingdal van Kvadrat of in leer

Onze collectie

varier balansstoel stoel

Variable balansstoel

De Variable balansstoel is een ontwerp van Peter Opsvik. Door de speciale kniesteunen kantelt het zitgedeelte het bekken naar voren, waardoor de wervelkolom recht komt te staan. Ideaal als bureaustoel. Varier Variable: Actief op weg naar een betere houding.
Houtopties: Naturel, lichtbruin of zwart gelakt essenhout

Prijs vanaf € 299,- 

Inclusief soft tape vloerbescherming 

Soft tape is los na te bestellen à € 30,-

Deze stoel bestellen

thatsit stoel

Thatsit balans met ruggensteun

De Thatsit balansstoel is een ontwerp van Peter Opsvik. Als u naar voren leunt bij intensief werk, wordt uw bekken naar voren gekanteld, waardoor uw wervelkolom rechtop en in een dynamische houding wordt gehouden en uw lichaam in balans blijft. De kniesteunen zijn kantelbaar en de afstand tot het zitvlak in te stellen voor persoonlijk zitcomfort. 

Varier Thatsit: Voor een actieve geest en een sterke houding 

Houtopties:
Naturel of zwartgelakt essenhout

Prijs met ruggensteun vanaf € 1499,-
Inclusief soft tape vloerbescherming
Soft tape is los na te bestellen à € 30,

Deze stoel bestellen

varier gravity stoel

Gravity balans

De Gravity balans is een ontwerp van Peter Opsvik. Leun volledig achterover en ontspan in een staat van gewichtloosheid. De rugsteun en de verstelbare neksteun ondersteunen uw bovenlichaam uitstekend. Wanneer u rechtop zit, kantelt de stoel uw bekken naar voren, waardoor uw wervelkolom in een rechte, neutrale positie komt. 
Varier Gravity: Ervaar de ongelooflijke lichtheid van gewichtloosheid. 

Houtopties: Naturel of zwart gelakt essenhout 

Inclusief soft tape vloerbescherming

Prijs Gravity vanaf € 2699,- 

Deze stoel bestellen

varier wing stoel

Wing balans

De Wing balansstoel is een ontwerp van Peter Opsvik. Door een subtiele beweging worden uw rompspieren versterkt en wordt spanning in nek en schouders voorkomen. De wielen en een gasdrukveer maken de stoel nog flexibeler en daardoor ideaal als bureaustoel. 
Varier Wing: Geniet van een actieve zithouding op wielen. 

Wielen: 
De wielen zijn zacht en bruikbaar voor
zowel harde als zachte vloeroppervlakken

Prijs vanaf €1049,- 

Deze stoel bestellen

varier multi-balans stoel

Multi balans

De Multi balansstoel is een ontwerp van Peter Opsvik. De zithoek kan naar behoefte worden ingesteld, hoe steiler hij is, hoe minder druk er op uw wervels komt. U kunt de stoel opvouwen en overal mee naar toe nemen.
Varier Multi Balans: Een rechte en sterke houding, waar u ook bent

Houtopties:
Naturel gelakt beuken

Prijs vanaf € 899,- 

Deze stoel bestellen

varier active stoel

Variable Plus

De Variable Plus is een ontwerp van Peter Opsvik.Het is een luxere uitgave van de bekende Variable balansstoel. Door de beklede rugleuning kun je nog meer variëren in diverse zitposities. Actief zitten door naar voren te leunen of even een pauze moment door ontspannen achterover te leunen.

Leverbaar in essen naturel, lichtbruin of essen zwart 

Inclusief soft tape

Prijs vanaf € 549,-

Deze stoel bestellen

Move stoel

Move

De Move is een ontwerp van Per Øie. Het zadel zorgt voor een rechte, dynamische houding en houdt het lichaam in balans. Met uw voeten op de grond is het eenvoudig om balans te houden en 360º rond te draaien. De open hoek tussen het boven- en onderlichaam bevordert de bloedcirculatie, waardoor uw energie en concentratievermogen toenemen. 
Varier Move: blijf niet stilzitten, beweeg. 

Gasliftopties:
Laag: Zithoogte 49 - 68 cm, Medium: Zithoogte 56 - 82 cm, Hoog: Zithoogte 65 - 87 cm.

3 maten:
Move: standaard zitting, normale voet, medium en hoge gaslift
Move compact: kleinere zitting en voet, lage gaslift

Houtopties:
Naturel essenhouten voet of in essen zwart
 

Prijs Move en Move compact vanaf € 599,-
Uitgevoerd met geïntegreerd antislip rubber aan de onderkant 

Ook met wielen leverbaar

Deze stoel bestellen

varier stoel

Actulum

De Actulum is een ontwerp van Peter Opsvik. Dankzij het onderstel volgt de stoel de natuurlijke bewegingen van uw lichaam. Tijdens het werken blijft uw wervelkolom in een rechte, dynamische houding en uw lichaam in balans. Het ontwerp zorgt ervoor dat de stoel uitstekend past achter uw bureau of aan de eettafel. 
Varier ActulumActief comfort voor werk en vrije tijd.

Houtopties:
Naturel of zwart gelakt essenhout

Prijs vanaf € 999,- 
Inclusief soft tape vloerbescherming

Deze stoel bestellen

varier date stoel

Social Tilt

Gemaakt van gerecycled kunststof in de kleuren wit, créme, zwart, groen, blauw en rood

Prijs: € 399,-

Optie:
Kussen of full cover hoes 
Leverbaar in diverse stoffen of leer

Deze stoel bestellen

varier date stoel

Social Turn

Eetkamerstoel met draaifunctie gemaakt van gerecycled kunststof
Leverbaar in de kleuren wit, créme, zwart, groen, blauw en rood

Prijs € 449,-

Optie:
Kussen of full cover hoes
Leverbaar in diverse stoffen of leer

Deze stoel bestellen

varier peel stoel

Peel Club

De Peel Club is een ontwerp van Olav Eldøy. Het verborgen kantelmechanisme laat uw lichaam op een natuurlijke manier bewegen. Het open ontwerp en de mogelijkheid om 360º rond te draaien, bieden u de vrijheid om makkelijk van zithouding te veranderen. Met een gespiegelde versie heeft u een schitterend paar in uw woonkamer. Varier Peel Club: stijl en een actieve zithouding in balans.

Peel Club is leverbaar in een rechtse en een linkse uitvoering
Peel Club I - Opening voorstaand links
Peel Club II - Opening voorstaand rechts

Leverbaar met een metalen kruisvoet
in chroom or matzwart

Prijs vanaf € 1999,- 

Deze stoel bestellen

varier peel stoel

Peel

De Peel is een ontwerp van Olav Eldøy. Het kantelmechanisme kan worden aangepast aan uw gewicht en het open ontwerp nodigt u uit om opgekruld en met uw favoriete boek te komen zitten of uw voeten op de voetenbank te leggen en achter over te leunen. Met een gespiegelde versie heeft u een schitterend paar in uw woonkamer.
Varier Peel: De fauteuil waarmee uw lichaam en geest zich volledig ontspannen.

Peel is leverbaar in een linkse en een rechtse uitvoering
Peel I - Opening voorstaand links
Peel II - Opening voorstaand rechts

Varier peel met metalen kruisvoet

Leverbaar met een metalen kruisvoet,
in chroom of mat zwart
en een in hoogte verstelbare en
kantelbare hoofdsteun

Prijs Peel zonder voetenbank
vanaf € 3299,- 

Prijs Peel met voetenbank
vanaf € 3999,- 

Deze stoel bestellen

varier kokon club stoel

Kokon Club

De Kokon Club is een ontwerp van Thomas Pedersen. Het verborgen kantelmechanisme garandeert uw natuurlijke bewegingen en de armsteunen bieden waar nodig ondersteuning. De Kokon Club is een compacte draaifauteuil die gemakkelijk past in de meeste interieurs; het Scandinavische design en de verfijnde sierkruisjes maken het een uniek meubelstuk.
Varier Kokon Club: simpel, uitnodigend en vol natuurlijk comfort.

De Kokon Club wordt geleverd met een aluminium kruisvoet,
in chroom of mat zwart

Kleuropties draad van het kruisje:
Rood, zwart, bruin, wit of grijs

Prijs vanaf € 1999,- 

Showroommodel met korting leverbaar, zie de opruimingssite

Deze stoel bestellen

varier kokon stoel

Kokon

De Varier Kokon is een ontwerp van Thomas Pedersen. Kokon is ontworpen om uw lichaam te ondersteunen en met uw voeten op de voetenbank hoeft u alleen nog maar achteruit te leunen en te ontspannen. Dankzij het verborgen kantelmechanisme volgt deze relaxfauteuil de natuurlijke bewegingen van uw lichaam. Het mooie Scandinavische design maakt deze draaifauteuil tot een echte eyecatcher.
Varier Kokon: Een tijdloze klassieker voor echte ontspanning

De Kokon wordt geleverd met een aluminium kruisvoet,
in chroom of mat zwart

Kleuropties draad van het kruisje:
Rood, zwart, bruin, wit of grijs

Prijs Kokon zonder voetenbank vanaf € 3299,- 

Prijs Kokon met voetenbank vanaf € 3999,- 

Deze stoel bestellen

varier ekstrem stoel

Ekstrem

De Ekstrem is een ontwerp van Terje Ekstrøm. Laat uw gedachten de vrije loop en luister naar uw lichaam om de meest comfortabele zithouding te vinden. Ekstrem biedt eindeloos veel mogelijkheden voor beweging en variatie tijdens het zitten.Het is een statische stoel, maar zijn design stimuleert u te zitten zoals u het wilt. Varier Ekstrem: Geniet van extreme bewegingsvrijheid

Leverbaar in 6 verschillende kleuren wollen KNIT:
zwart 009, geel 088, cognac 252, roest-bruin 084,
groen 083 en licht-grijs 081

Prijs € 2499,-

Deze stoel bestellen

  • 5 / 5
    Zeer tevreden over de goede service: 2 jaar na aankoop van een loodzwaar bankje, verhuizen ze deze kosteloos. Met twee man sterk komen ze langs en brengen het naar een ander adres. Wat een service!!
  • 5 / 5
    Leuke winkel, behulpzaam en bekwaam personeel, prachtige spullen! Leveren tevens goede service.
  • 5 / 5
    Een superieure en zeer unieke mooie stijl van meubels, voor iedereen een aanrader.

Ervaar zelf de meubels van woonwinkel Valhal Groningen

Bij Valhal kiest u voor meubels die zorgen voor een prettige ervaring. Onze meubels zijn behalve duurzaam en functioneel, tevens een genot om naar te kijken. Bekijk de pagina actueel om op de hoogte te blijven op de natuurlijke woonideeën van Valhal. Ook zijn er meubelstukken in de opruiming omdat het assortiment regelmatig wordt vernieuwd.

Wilt u zelf eens onze meubels ervaren? Wij nodigen u graag uit om onze leefwereld te betreden en een rondreis te maken langs vijf continenten vol woonideeën. Valhal, een natuurlijke meubelzaak waar u blij van wordt!

Voor vragen kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.

Meubelen in Groningen | Valhal dé woonwinkel van Groningen

Op zoek naar meubelen in Groningen? Valhal is al sinds jaar en dag dé specialist in meubelen. Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij een breed assortiment, waarin voor ieder wat wils is te vinden. Bent u op zoek naar opbergruimtes, tafels, stoelen, bedden of andere meubelen in Groningen? Kom dan gerust langs bij onze meubelwinkel in Groningen. Naast het kopen van meubelen, kunt u uw meubelen ook laten onderhouden door één van onze specialisten. Neem dus gauw een kijkje bij dé woonwinkel van Groningen.