Opbergen - Valhal Groningen Aan tafel - Valhal Groningen Ga zitten - Valhal Groningen Ga liggen - Valhal Groningen Ontdek Variér - Valhal Groningen Keukens - Valhal Groningen

Oliebehandeling

Heeft u veel houten meubels in uw woning staan? Dan wilt u natuurlijk niets liever, dan hier zo lang mogelijk van blijven genieten. Dit is mogelijk door uw meubels regelmatig te onderhouden met meubelolie. Dit is een olie die speciaal is ontwikkeld voor het houten meubels. Zo weet u zeker dat er tijdens de oliebehandeling niets slechts in de olie zit. U zit immers niet te wachten op onverwachte beschadigingen.  

Schuren is het leukst 

Voordat u aan de slag gaat met meubelolie is het belangrijk om te weten hoe u precies te werk moet gaan. Een verkeerd gebruik kan ervoor zorgen dat uw houten meubels er uiteindelijk anders uit gaan zien. Om dit te voorkomen is het belangrijk om allereerst alle meubels te gaan schuren. Dit is voor de meeste mensen de leukste klus, omdat u hierbij direct resultaat ziet. Hierbij geldt dat hoe vuiler het meubelstuk is des te sneller u resultaat ziet. Voor het schuren kunt u gemakkelijk een stuk schuurpapier op een schuurblok gebruiken. Hiermee schuurt u het meubelstuk in de lengte van de houtnerf lichtjes op. Blijf dit herhalen totdat er een egaal oppervlakte is. Vergeet niet om het gehele meubel te schuren. Dit zorgt voor het mooiste resultaat. 

Aanbrengen van meubelolie 

Na het schuren is het tijd om uw houten meubels een oliebehandeling te geven. Dit doet u het beste door meubelolie te gebruiken. Dit is een zuivere olie zonder oplosmiddelen die uiteindelijk uw meubels gaat beschermen tegen vuil. Breng de olie met behulp van een brede kwast met lange strelen aan. Hiermee bedekt u namelijk sneller een groter oppervlak. Zodra uw houten meubel is voorzien van een laag meubelolie is het noodzakelijk om het meubelstuk zo'n twee uur te laten drogen. Hierna kunt u de meubels afnemen met een schone, droge en goed absorberende zachte doek. Door uw houten meubels regelmatig een oliebehandeling te geven, verlengt u de levensduur van uw meubels. De olie bevindt zich net onder het oppervlak. Hierdoor beschermt de meubelolie het hout dag in dag uit. U kunt dus weer zonder zorgen gebruik maken van uw houten meubels!  

Oliebehandeling bij Valhal 

Wilt u binnenkort uw meubels een oliebehandeling geven? Kom dan naar Valhal in Groningen. Wij zijn een expert op het gebied van houten meubels en hebben daardoor verschillende soorten meubelolie in ons assortiment opgenomen. Daarnaast geeft ons deskundig personeel u graag advies over hoe u een oliebehandeling het beste kan uitvoeren. Ideaal als u nog niet zoveel ervaring hebt met het behandelen van houten meubels. Bent u toe aan compleet nieuw interieur? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een groot assortiment aan tafels, stoelen en kasten. Bij Valhal is er altijd iets te vinden om van uw woning een echte uitblinker te maken. 

Informatie aanvragen Contact Opnemen

ADRES

Peizerweg 76A
(Woonforum bij Vesta)
9727 AK Groningen

E-MAIL

TELEFOON

OPENINGSTIJDEN

LET OP
Gewijzigde openingstijden
Zie rubriek "ACTUEEL"

Openingstijden:
ma13.00 - 17.30
di t/m vr10.00 - 17.30
do10.00 - 17.30
op afspraak op 
koopavond open
za10.00 - 17.00
zo13.00 - 17.00


 

SITEMAP

Home
Over Valhal
Merken
Assortiment
Creeër uw eigen bank
Onderhoud
Actueel
Contact
Links
De natuurlijkste zaak van de wereld. Ervaar de meubels van Valhal.

De woontrends van 2022

     SERVICE

logistics delivery truck movement 

Gratis Bezorging

price

Prijsgarantie

technics 

Gratis Montage*

exchange arrows

Haalservice

Valhal
eetkamer tafel team 7yps tafel team 7Valhal Groningen
Klik en plan uw routeKlik en plan uw route