Oliebehandeling

Heeft u veel houten meubels in uw woning staan? Dan wilt u natuurlijk niets liever, dan hier zo lang mogelijk van blijven genieten. Dit is mogelijk door uw meubels regelmatig te onderhouden met meubelolie. Dit is een olie die speciaal is ontwikkeld voor het houten meubels. Zo weet u zeker dat er tijdens de oliebehandeling niets slechts in de olie zit. U zit immers niet te wachten op onverwachte beschadigingen.  

Schuren is het leukst 

Voordat u aan de slag gaat met meubelolie is het belangrijk om te weten hoe u precies te werk moet gaan. Een verkeerd gebruik kan ervoor zorgen dat uw houten meubels er uiteindelijk anders uit gaan zien. Om dit te voorkomen is het belangrijk om allereerst alle meubels te gaan schuren. Dit is voor de meeste mensen de leukste klus, omdat u hierbij direct resultaat ziet. Hierbij geldt dat hoe vuiler het meubelstuk is des te sneller u resultaat ziet. Voor het schuren kunt u gemakkelijk een stuk schuurpapier op een schuurblok gebruiken. Hiermee schuurt u het meubelstuk in de lengte van de houtnerf lichtjes op. Blijf dit herhalen totdat er een egaal oppervlakte is. Vergeet niet om het gehele meubel te schuren. Dit zorgt voor het mooiste resultaat. 

Aanbrengen van meubelolie 

Na het schuren is het tijd om uw houten meubels een oliebehandeling te geven. Dit doet u het beste door meubelolie te gebruiken. Dit is een zuivere olie zonder oplosmiddelen die uiteindelijk uw meubels gaat beschermen tegen vuil. Breng de olie met behulp van een brede kwast met lange strelen aan. Hiermee bedekt u namelijk sneller een groter oppervlak. Zodra uw houten meubel is voorzien van een laag meubelolie is het noodzakelijk om het meubelstuk zo'n twee uur te laten drogen. Hierna kunt u de meubels afnemen met een schone, droge en goed absorberende zachte doek. Door uw houten meubels regelmatig een oliebehandeling te geven, verlengt u de levensduur van uw meubels. De olie bevindt zich net onder het oppervlak. Hierdoor beschermt de meubelolie het hout dag in dag uit. U kunt dus weer zonder zorgen gebruik maken van uw houten meubels!  

Oliebehandeling bij Valhal 

Wilt u binnenkort uw meubels een oliebehandeling geven? Kom dan naar Valhal in Groningen. Wij zijn een expert op het gebied van houten meubels en hebben daardoor verschillende soorten meubelolie in ons assortiment opgenomen. Daarnaast geeft ons deskundig personeel u graag advies over hoe u een oliebehandeling het beste kan uitvoeren. Ideaal als u nog niet zoveel ervaring hebt met het behandelen van houten meubels. Bent u toe aan compleet nieuw interieur? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een groot assortiment aan tafels, stoelen en kasten. Bij Valhal is er altijd iets te vinden om van uw woning een echte uitblinker te maken. 

  • 5 / 5
    Een superieure en zeer unieke mooie stijl van meubels, voor iedereen een aanrader.
  • 5 / 5
    Zeer tevreden over de goede service: 2 jaar na aankoop van een loodzwaar bankje, verhuizen ze deze kosteloos. Met twee man sterk komen ze langs en brengen het naar een ander adres. Wat een service!!
  • 5 / 5
    Leuke winkel, behulpzaam en bekwaam personeel, prachtige spullen! Leveren tevens goede service.

Ervaar zelf de meubels van woonwinkel Valhal Groningen

Bij Valhal kiest u voor meubels die zorgen voor een prettige ervaring. Onze meubels zijn behalve duurzaam en functioneel, tevens een genot om naar te kijken. Bekijk de pagina actueel om op de hoogte te blijven op de natuurlijke woonideeën van Valhal. Ook zijn er meubelstukken in de opruiming omdat het assortiment regelmatig wordt vernieuwd.

Wilt u zelf eens onze meubels ervaren? Wij nodigen u graag uit om onze leefwereld te betreden en een rondreis te maken langs vijf continenten vol woonideeën. Valhal, een natuurlijke meubelzaak waar u blij van wordt!

Voor vragen kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.

Meubelen in Groningen | Valhal dé woonwinkel van Groningen

Op zoek naar meubelen in Groningen? Valhal is al sinds jaar en dag dé specialist in meubelen. Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij een breed assortiment, waarin voor ieder wat wils is te vinden. Bent u op zoek naar opbergruimtes, tafels, stoelen, bedden of andere meubelen in Groningen? Kom dan gerust langs bij onze meubelwinkel in Groningen. Naast het kopen van meubelen, kunt u uw meubelen ook laten onderhouden door één van onze specialisten. Neem dus gauw een kijkje bij dé woonwinkel van Groningen.