ONDERHOUD BIJ VALHAL UIT GRONINGEN

Onderhoudsmiddelen voor houten meubelen

Bij Valhal uit Groningen begrijpen we het belang van goed onderhoud voor uw houten meubelen. Of u nu meubels van beuken, eiken, noten of andere houtsoorten heeft, elk type hout heeft een eigen karakter en structuur. Dankzij vakmatige verwerking tijdens het productieproces blijft het eigen karakter van het hout bewaard. Maar ook daarna, bij ons in de showroom en bij u thuis, blijft een goede behandeling van uw houten meubel erg belangrijk. 

Verschillende houtsoorten onderhouden 

Verandering van houtkleur 

De natuurlijke kleur van hout verandert na verloop van tijd onder invloed van licht. Lichtere houtsoorten, zoals beuken meubels, worden doorgaans wat geler of donkerder. Donkere houtsoorten meubels, zoals noten, verbleken of worden lichter. Daarom adviseren wij om decoratie regelmatig te verplaatsen, zodat het hout overal even mooi op kleur kan komen. 

Massief hout en luchtvochtigheid 

Massief hout blijft altijd werken, vooral onder invloed van de luchtvochtigheid die in het winterseizoen het geringst is omdat we dan veel stoken. Het hout droogt uit, krimpt en kan in extreme gevallen zelfs gaan scheuren. Dit kunt u voorkomen door een goede oppervlaktebehandeling te geven en de luchtvochtigheid op peil te houden. In Groningen kan de luchtvochtigheid variëren, dus het is belangrijk om dit in de gaten te houden. Een waterbakje aan de radiator doet al wonderen. 

Behandeling van te veel olie op houten meubels 

Als u te veel olie op uw houten tafel heeft aangebracht, kunt u het overtollige deel verwijderen door met een schone, droge doek over het oppervlak te wrijven. Dit voorkomt plakkerigheid en zorgt ervoor dat de olie gelijkmatig in het hout trekt. Mocht er nog steeds te veel olie op het hout blijven, dan kunt u een milde reiniger gebruiken om de overtollige meubelolie uit hout te verwijderen. 

Hout drogen voor meubels 

Bij Valhal weten we dat het drogen van hout voor meubels een cruciale stap is in het productieproces. Het hout moet goed gedroogd zijn om te voorkomen dat het later gaat werken of scheuren. Dit proces wordt zorgvuldig uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het hout zijn stabiliteit behoudt. 

Onderhoudstips voor uw houten meubelen 

Tips voor het onderhouden van verschillende houtsoorten 

Meubelolie kopen 

Bij Valhal kunt u de beste meubelolie kopen die speciaal is ontwikkeld om uw houten meubelen te voeden en te beschermen. Onze experts kunnen u adviseren over de juiste olie voor meubels die u in huis heeft, zodat uw meubelen er altijd op hun best uitzien. 

Houtonderhoud manieren

Wij werken met enkele manieren voor houtonderhoud:

Bezoek onze showroom en ontdek ons uitgebreide assortiment! 

Bij Valhal bieden we een breed assortiment aan onderhoudsmiddelen en advies om uw houten meubelen in topconditie te houden. Bezoek onze showroom of neem contact met ons op voor meer informatie over het juiste onderhoud voor uw specifieke houtsoorten. 

Wilt u zelf eens onze meubels ervaren? Wij nodigen u graag uit om onze leefwereld te betreden en een rondreis te maken langs vijf continenten vol woonideeën. Valhal, een natuurlijke meubelzaak waar u blij van wordt! 

Valhal - De woonwinkel van Groningen 

Peizerweg 76A 
(Woonforum bij Vesta) 
9727 AK Groningen 

Telefoon: 050-5264188 

  • 5 / 5
    Zeer tevreden over de goede service: 2 jaar na aankoop van een loodzwaar bankje, verhuizen ze deze kosteloos. Met twee man sterk komen ze langs en brengen het naar een ander adres. Wat een service!!
  • 5 / 5
    Leuke winkel, behulpzaam en bekwaam personeel, prachtige spullen! Leveren tevens goede service.
  • 5 / 5
    Een superieure en zeer unieke mooie stijl van meubels, voor iedereen een aanrader.

Ervaar zelf de meubels van woonwinkel Valhal Groningen

Bij Valhal kiest u voor meubels die zorgen voor een prettige ervaring. Onze meubels zijn behalve duurzaam en functioneel, tevens een genot om naar te kijken. Bekijk de pagina actueel om op de hoogte te blijven op de natuurlijke woonideeën van Valhal. Ook zijn er meubelstukken in de opruiming omdat het assortiment regelmatig wordt vernieuwd.

Wilt u zelf eens onze meubels ervaren? Wij nodigen u graag uit om onze leefwereld te betreden en een rondreis te maken langs vijf continenten vol woonideeën. Valhal, een natuurlijke meubelzaak waar u blij van wordt!

Voor vragen kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.

Meubelen in Groningen | Valhal dé woonwinkel van Groningen

Op zoek naar meubelen in Groningen? Valhal is al sinds jaar en dag dé specialist in meubelen. Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij een breed assortiment, waarin voor ieder wat wils is te vinden. Bent u op zoek naar opbergruimtes, tafels, stoelen, bedden of andere meubelen in Groningen? Kom dan gerust langs bij onze meubelwinkel in Groningen. Naast het kopen van meubelen, kunt u uw meubelen ook laten onderhouden door één van onze specialisten. Neem dus gauw een kijkje bij dé woonwinkel van Groningen.