Opbergen - Valhal Groningen Aan tafel - Valhal Groningen Ga zitten - Valhal Groningen Ga liggen - Valhal Groningen Ontdek Variér - Valhal Groningen Keukens - Valhal Groningen

Woontrends: Duurzame en natuurlijke materialen 

Tegenwoordig is fit zijn en duurzaam leven steeds belangrijker. Niet alleen kijken we als consument kritischer naar waar onze voeding vandaan komt, maar willen we ook duurzame producten in ons huis en nadenken over recycling. Want we willen graag producten die langer mee gaan en waar wij dus meer en langer van kunnen genieten.  Door steeds bewuster te worden van de kwetsbaarheid van onze aarde zijn we op zoek naar manieren om energie te besparen optimaal van daglicht te genieten en niet meer alles zomaar te vervangen. 

Een duurzaam huis met nieuwe kleuren 

Een van de trends die wel veel zien zijn de diepere en warmere kleuren in het huis. Bruin en terracotta zijn op dit moment erg populair door hun uitstraling van warmte en sfeer. Bij deze warmere kleurentrend past ook de kleur groen. Veel planten in je huis (hoe natuurlijk wil je het hebben) komt weer terug, is helemaal hip en hoeft niet veel te kosten. 

Woontrends Groene planten

Tip: plaats eens een luchtzuiverende plant, zoals een palm of een varen, in huis om het binnenklimaat te verbeteren. 

Een duurzaam interieur met upcycling 

En natuurlijk zijn niet alleen de kleuren erg belangrijk, maar ook verschillende natuurlijke materialen maken weer een opkomst. Denk bijvoorbeeld aan messing, brons en gekleurd natuursteen. Daarnaast zijn steeds meer ontwerper zich bewust van het feit dat afval ook een goede grondstof is. Het zogenaamde upcyclen wordt steeds populairder en is een interessante manier voor designers om nieuwe duurzame materialen te ontwikkelen. 

Natuurlijke materialen gebruiken

Wist je al dat ze tegenwoordig van een bananenschil leer kunnen maken? Kom maar op met die bananenbank. 

Ben je een goede doe het zelf ’er en ga je zelf liever zelf aan de slag met jouw interieur? Tegenwoordig zijn er duurzame verfmerken die niet alleen op waterbasis zijn maar ook mineralen bevatten. Deze verf stinkt niet en heeft geen giftige stoffen. Zo kun je ‘s middags besluiten jouw stoel of tafel een nieuwe look te geven en deze de volgende dag alweer als nieuw in huis te hebben. Jouw saaie meubels zijn niet langer een doorn in het oog maar juist een ontzettend leuk en vernieuwend projectje. 

ADRES

Peizerweg 76A
(Woonforum bij Vesta)
9727 AK Groningen
 

E-MAIL

TELEFOON

050-5264188

OPENINGSTIJDEN

Openingstijden:
ma                 13.00 - 18.00
di t/m vr     10.00 - 18.00
do                   10.00 - 21.00
za                   10.00 - 17.00
zo                   13.00 - 17.00 (m.u.v. juli en augustus)

 

SITEMAP

De natuurlijkste zaak van de wereld. Ervaar de meubels van Valhal.

SERVICE van Valhal

logistics delivery truck in movement 

Gratis Bezorging

price tag

Prijsgarantie

technics 

Gratis Montage*

exchange arrows

Haalservice

Valhal
Valhal WoonideeënValhal GroningenValhal Wonen Groningen
Klik en plan uw route