Lees hier welke kleur vloer het beste past bij donkere meubels 

Na lang zoeken en overwegen is het definitief, eindelijk bent u tot uw favoriete interieurstijl gekomen en van plan prachtige donkere meubels in uw woning te plaatsen. Maar, wanneer u denkt dat het lastige overweging werk is voldaan, moet er ook nog een geschikte vloer worden gekozen die niet alleen bij uw smaak past, maar ook aansluit op de donkere meubels in uw huis. De kunst is om alle elementen in uw woning zo goed mogelijk met elkaar te combineren. Op deze manier komt uw interieurstijl goed tot zijn recht. Hoe u dat precies doet hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

Analyseer uw woning

Welke kleur vloer bij donkere meubels past hangt af van verschillende factoren. Ten eerste is het belangrijk om uw woning zo goed mogelijk te analyseren en welk effect u wilt creëren. Wat is bijvoorbeeld de grootte van uw woning, heeft u veel lichtinval, welke kleuren zijn al in uw woning te vinden. Met behulp van deze elementen is het mogelijk een ruimte optisch groter, kleiner, knusser, warmer, lichter, donkerder te laten lijken en invloed hebben op de gevoelstemperatuur.

skalma classic line

Ruimtelijk effect creëren 
Wanneer u ruimtelijkheid wilt creëren in uw woning is het belangrijk om lichte of bleke kleur vloer te kiezen. Doordat deze kleuren licht reflecteren wordt de kamer optisch groter. Dit effect in combinatie met donkere meubels als Skalma bank geeft uw woning een prachtige uitstraling. Daarnaast zorgen lichte kleuren voor ontspanning en rust. Houdt er wel rekening mee dat te veel lichte kleuren voor een kil en koud effect zorgen.
 
Kleiner effect creëren  
Uw woning kleiner en knusser maken? Maak dan gebruik van donkere kleuren vloeren. Door donkere kleuren te kiezen wordt de ruimte optisch kleiner, warmer en knusser. Zorg voor een goede balans, te veel donkere kleuren in combinatie met uw favoriete donkere meubels kan een somber en kleiner effect creëren dan gewenst.

De juiste kleurcombinaties 

Over het algemeen staan lichte kleuren vloeren altijd goed tegenover donkere meubels. Bij Valhal vindt u een breed aanbod met prachtige meubels die met hun stijl en klasse perfect in harmonie staan met veel kleurcombinaties.

banken valhal

Is uw keuze gevallen voor donkere blauwe, bruine of grijze tinten meubels? 
Kies dan voor natuurlijke kleuren zoals; licht eiken, bruine vloeren of gebroken wit. Denk ook aan industriële kleuren zoals; betonlook, staal of lood kleuren. Zorg er wel voor dat het goed te combineren is met de kleur muur die u in uw ruimte heeft, of kies er voor de muur te verven, anders gaat dit ten koste van het effect in uw woning. 

Interieuradvies bij Valhal 

Meer advies nodig bij het samenstellen van uw interieurstijl voor uw woning? Neem dan gerust contact met ons op dan helpen wij u graag mee! Ons behulpzame personeel staat elke werkdag klaar om u vrijblijvend interieur advies te geven.

Informatie aanvragen Contact Opnemen

 

  • 5 / 5
    Zeer tevreden over de goede service: 2 jaar na aankoop van een loodzwaar bankje, verhuizen ze deze kosteloos. Met twee man sterk komen ze langs en brengen het naar een ander adres. Wat een service!!
  • 5 / 5
    Leuke winkel, behulpzaam en bekwaam personeel, prachtige spullen! Leveren tevens goede service.
  • 5 / 5
    Een superieure en zeer unieke mooie stijl van meubels, voor iedereen een aanrader.

Ervaar zelf de meubels van woonwinkel Valhal Groningen

Bij Valhal kiest u voor meubels die zorgen voor een prettige ervaring. Onze meubels zijn behalve duurzaam en functioneel, tevens een genot om naar te kijken. Bekijk de pagina actueel om op de hoogte te blijven op de natuurlijke woonideeën van Valhal. Ook zijn er meubelstukken in de opruiming omdat het assortiment regelmatig wordt vernieuwd.

Wilt u zelf eens onze meubels ervaren? Wij nodigen u graag uit om onze leefwereld te betreden en een rondreis te maken langs vijf continenten vol woonideeën. Valhal, een natuurlijke meubelzaak waar u blij van wordt!

Voor vragen kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.

Meubelen in Groningen | Valhal dé woonwinkel van Groningen

Op zoek naar meubelen in Groningen? Valhal is al sinds jaar en dag dé specialist in meubelen. Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij een breed assortiment, waarin voor ieder wat wils is te vinden. Bent u op zoek naar opbergruimtes, tafels, stoelen, bedden of andere meubelen in Groningen? Kom dan gerust langs bij onze meubelwinkel in Groningen. Naast het kopen van meubelen, kunt u uw meubelen ook laten onderhouden door één van onze specialisten. Neem dus gauw een kijkje bij dé woonwinkel van Groningen.